Reseptit

Samettinen sienikeitto

15.8.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Samettisen pehmeäksi soseutettu sienikeitto on syksyn alkamisen lohturuokaa parhaimillaan. Keittoon sopivat reseptissä mainittujen sienten lisäksi kaikki syötävät metsäsienet.

Ainekset

Samettinen sienikeitto:

2 kourallista puhtaita suppilovahveroita
2 kourallista puhtaita tatteja tai kantarelleja
3 rkl voita
2 salottisipulia hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 l vettä
2 laakerinlehteä
ripaus suolaa
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
ripaus mustapippuria

Tarjoiluun:

1 1/2 dl smetanaa
ripaus suolaa
tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

1. Haihduta sienistä nesteet pois korkeareunaisella paistinpannulla tai paistokasarissa.

2. Lisää voi sekä hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia.

3. Lisää vesi, laakerinlehdet ja suola. Kiehauta ja keitä noin 20minuuttia. Poista laakerinlehdetja soseuta keitto.

4. Lisää kerma ja viini. Kiehauta ja keitä vielä muutama minuutti.

5. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

6. Tarjoile sitruunalla ja suolalla maustetun smetanan kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme