Reseptit

Samettinen sienikeitto

Samettisen pehmeäksi soseutettu sienikeitto on syksyn alkamisen lohturuokaa parhaimillaan. Keittoon sopivat reseptissä mainittujen sienten lisäksi kaikki syötävät metsäsienet.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Samettinen sienikeitto:

  • 2 kourallista puhtaita suppilovahveroita
  • 2 kourallista puhtaita tatteja tai kantarelleja
  • 3 rkl voita
  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • ripaus mustapippuria

Tarjoiluun:

  • 1 1/2 dl smetanaa
  • ripaus suolaa
  • tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

1. Haihduta sienistä nesteet pois korkeareunaisella paistinpannulla tai paistokasarissa.

2. Lisää voi sekä hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia.

3. Lisää vesi, laakerinlehdet ja suola. Kiehauta ja keitä noin 20minuuttia. Poista laakerinlehdetja soseuta keitto.

4. Lisää kerma ja viini. Kiehauta ja keitä vielä muutama minuutti.

5. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

6. Tarjoile sitruunalla ja suolalla maustetun smetanan kera.

X