![](https://anna.fi/awpo/img/2017/10/savuinen_pekoni_sipulipiiras.jpg?s=e8feb9797f9210240a21468ff56444d3&fit=crop)
Savuinen pekoni-sipulipiiras
Sipulipiiras on mainio alkupala kuohuviinin tai punaviinin kera nautittuna. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- 200 g pakastepiirakkataikinaa
- 400 g pieniä puna-ja helmisipuleita
- 1 pkt /175 g pekonia
- 3 rkl hienonnettua salviaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl balsamietikkaa
- ripaus savusuolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Sulata piirakkataikina ja painele se pienen (halkaisija n. 20 cm) uuninkestävän paistinpannun tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Kuori pienet sipulit ja halkaise ne. Suikaloi pekoni ja laita se paistumaan kuumenevalle paistinpannulle. Paista pekoni rapeaksi ja lisää sipulit. Paista pari minuuttia leikkuupinnat alaspäin, jotta sipulit saavat väriä, ja hauduta sitten pari kolme minuuttia keskilämmöllä.
3. Lisää salvia ja hunaja, sekoita hyvin. Lisää balsamico ja mausta savusuolalla ja mustapippurilla.
4. Kaada täyte piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous