Reseptit

Savuinen pekoni-sipulipiiras

Sipulipiiras on mainio alkupala kuohuviinin tai punaviinin kera nautittuna. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g pakastepiirakkataikinaa
  • 400 g pieniä puna-ja helmisipuleita
  • 1 pkt /175 g pekonia
  • 3 rkl hienonnettua salviaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl balsamietikkaa
  • ripaus savusuolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata piirakkataikina ja painele se pienen (halkaisija n. 20 cm) uuninkestävän paistinpannun tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Kuori pienet sipulit ja halkaise ne. Suikaloi pekoni ja laita se paistumaan kuumenevalle paistinpannulle. Paista pekoni rapeaksi ja lisää sipulit. Paista pari minuuttia leikkuupinnat alaspäin, jotta sipulit saavat väriä, ja hauduta sitten pari kolme minuuttia keskilämmöllä.

3. Lisää salvia ja hunaja, sekoita hyvin. Lisää balsamico ja mausta savusuolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada täyte piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

X