Reseptit

Savukalatartar

18.12.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kahden kalan tartar on helppo ja maukas alkuruoka juhlaan kuin juhlaan.

Ainekset

100 g lämminsavulohta
100 g kylmäsavulohta
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
3 rkl hienonnettua tilliä
ripaus mustapippuria

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa
1 tl piparjuuritahnaa
kourallinen silmusalaattia

Valmistusohje

1. Paloittele lämminsavulohi käsin pieniksi siisteiksi paloiksi. Kuutioi kylmäsavulohi. Kääntele ainekset varoen kulhossa sekaisin keskenään.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon piparjuuritahna.

3. Levitä silmusalaatti lautasille. Jaa tartarseos lautasille salaatin päälle, annoksesta tulee kaunis, jos muotoilet tartarin pyöreäksi pienen rengasmuotin avulla.

4. Lisää tartarin pinnalle lusikallinen piparjuuriranskankermaa ja viimeistele mustapippurilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme