Reseptit

Savukalatartar

Kahden kalan tartar on helppo ja maukas alkuruoka juhlaan kuin juhlaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g lämminsavulohta
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • kourallinen silmusalaattia

Valmistusohje

1. Paloittele lämminsavulohi käsin pieniksi siisteiksi paloiksi. Kuutioi kylmäsavulohi. Kääntele ainekset varoen kulhossa sekaisin keskenään.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon piparjuuritahna.

3. Levitä silmusalaatti lautasille. Jaa tartarseos lautasille salaatin päälle, annoksesta tulee kaunis, jos muotoilet tartarin pyöreäksi pienen rengasmuotin avulla.

4. Lisää tartarin pinnalle lusikallinen piparjuuriranskankermaa ja viimeistele mustapippurilla.

X