Reseptit

Savusiikakeitto

Savusiikakeitto tarjotaan kurkkuraasteella kevennetyn aiolin kanssa. Kirkaslieminen kalakeitto on maukas kesäruoka. Jos aterialla on myös kasvissyöjiä, tee keitto kasvisliemeen, sekoita aioli vegaanisesta majoneesista ja tarjoa kala erikseen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savusiikakeitto

  • 6-8 varhaisperunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 sipuli
  • 1 l vettä
  • 2 kala- tai kasvisliemikuutiota
  • 5 maustepippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 6 minitomaattia
  • 1 savusiika

Kurkkuaioli

  • 1/2 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • raastettua sitruunan kuorta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Savusiikakeitto tehdään helposti näin:

1. Pese ja paloittele perunat, kuori ja viipaloi porkkanat, suikaloi fenkoli ja sipuli. Kuumenna vesi, lisää liemikuutiot ja maustepippurit. Keitä hetki, lisää kasvikset ja keitä kypsiksi. Lisää puolitetut tomaatit ja mausta liemi sitruunamehulla ja ripauksella suolaa. Kiehauta keitto, nosta kattila pois levyltä. Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla.

2. Perkaa siika ruodottomiksi paloiksi. Raasta kurkku ja puserra neste pois siivilässä. Sekoita kurkkuraaste majoneesiin. Puserra sekaan valkosipuli, lisää tilli ja raastettua sitruunan kuorta. Mausta aioli suolalla.

3. Annostele keitto lautasille, lisää päälle savusiika. Tarjoa kurkkuaiolin kanssa.

Katso myös: Kalakeitto on suomalaisten ikisuosikki! Näin valmistat maukasta kalakeittoa – 5 erilaista reseptiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Siikareseptejä alkupaloista pääruokiin

X