Reseptit

Savusiikakeitto

31.10.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Savusiikakeitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen. Peruna, sipuli, tilli ja savukala luovat täydellisen makuyhdistelmän, jonka sitruuna raikastaa.

Ainekset

1 sipuli
600 g kiinteää perunaa
2 rkl voita
2 laakerinlehteä
1 tl maustepippureita
n. 1 tl suolaa
3 dl vettä
2 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
300 g lämminsavustettua siikaa

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja kuori sekä paloittele perunat.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää perunat ja sekoittele hetki. Lisää laakerinlehdet, pippurit, suola, vesi sekä valkoviini. Kiehauta ja keitä perunat kypsiksi hiljaa poreillen.

3. Lisää kerma, tilli, sitruunan kuoriraaste sekä sitruunamehu. Kiehauta vielä ja lisää paloiteltu siika.

4. Tarjoile hyvän ruisleivän kera.