Reseptit

Seesam-pähkinäkuorrutettu kuhafilee ja parsasalaatti

Seesam-pähkinäkuorrute antaa kuhafileelle ihanan maun. Parsasalaatti täydentää ateriaa.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400-600 g pieniä kuhafileitä

kuorrutus:

  • 2 rkl korianterinsiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 0.5 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 2 mantelia, 2 hasselpähkinää ja 2 saksanpähkinää
  • suolaa, pippuria
  • sitruunamehua
  • 60 g täysjyväjauhoa (esimerkiksi graham- tai ruisjauhoja)
  • 4 rkl maitoa

paistamiseen:

  • vähän auringonkukkaöljyä

parsalaatti

  • 500 g parsaa

marinadi:

  • 1 rkl ranskankermaa
  • suolaa
  • sokeria
  • saksanpähkinäöljyä

Valmistusohje

Seesam-pähkinäkuorrutettu kuhafilee ja parsasalaatti on ihanan kevyt ruoka, joka sopii hyvin keväisiin juhliin.

1. Paahda pähkinät, mantelit, korianterinsiemenet, seesaminsiemenet, mustapippurit, mantelit, hasselpähkinät ja saksanpähkinät ilman rasvaa pannulla koko ajan sekoittaen. Rouhi ainekset monitoimikoneessa.

2. Mausta kalafileet sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kasta kalan kylkipuoli vuorotellen jauhoissa, maidossa ja lopuksi pähkinä-mausterouheessa. Paista pannulla vähässä rasvassa kuorrutetulta puolelta. Nosta fileet uunivuokaan kuorrutettu pinta ylöspäin. Kun fileet on paistettu, kypsennä kalafileitä vielä 160-asteisessa uunissa 4–5 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Parsasalaatti:

Kuori ja keitä parsat suolan, voinokareen, sokerin, valkoviinin ja sitruunamehun maustamassa vedessä auf den Punkt eli kypsiksi, mutta vielä kiinteiksi. Valuta ja jäähdytä parsat ja leikkaa haaleina paloiksi. Säästä kauniit parsannuput koristeeksi. Sekoita ranskankermasta ja öljystä marinadi ja mausta se ripauksella suolaa ja sokeria. Kääntele kastike parsapalojen joukkoon ja anna maustua.

Aseta salaatti kauniisti lautaselle kuhafileen ja porkkanacouscousin kanssa. Koristele pikkusalaattien ja syötävien kukkien kanssa.

X