Reseptit

Seesamilohta ja kasviksia

Seesaminsiemenet antavat lohelle rapean pinnan ja ihanan maun.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 palaa lohifileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl seesaminsiemeniä

lisäksi:.

  • 2-3 porkkanaa
  • 1 purjosipuli
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

Pane lohipalat uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Mausta kalapalat sitruunamehulla, soijakastikkeella sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Kypsennä 225 asteen uunin lämmössä 10–15 minuuttia kalapalojen paksuuden mukaan, kunnes pinta on saanut väriä ja kala on mehevän kypsää.

Tee sillä aikaa kasvisseos. Kuori ja suikaloi porkkanat. Halkaise ja huuhdo purjosipuli. Leikkaa purjosipulinpuolikkaat suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi sokeriherneen palot. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää kaikki kasvissuikaleet ja kuullota niitä pari minuuttia. Mausta kasvissuikaleet soijakastikkeella.

Nosta kasvissuikaleet tarjolle ja lohipalat niiden päälle. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

X