2.4.2017

Seesamitofua ja riisiä

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tofu saa uunissa paahtuessaan mukavan napakan pinnan. Herkullinen marinadi tehdään seesamiöljystä ja soijakastikkeesta.

Ainekset

400 g tofua
2 rkl soijakastiketta
1 tl chililastuja
3 rkl hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
ripaus mustapippuria
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl seesaminsiemeniä
1 dl kevätsipulia hienonnettuna

Tarjoiluun

keitettyä jasmiiniriisiä

Valmistusohje

  1. Leikkaa tofu kuutioiksi.
  2. Sekoita kulhossa soija, chili, hunaja, riisiviinietikka, seesamiöljy ja mustapippuri. Kääntele tofupalat marinadissa ja anna maustua noin 15 min.
  3. Nosta tofupalat marinadista leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Käännä palat ja jatka vielä noin 15 min.
  4. Kaada marinadi korkeareunaiseen paistinpannuun ja lisää maissitärkkelys. Kiehauta vispilöiden ja lisää sitten tofupalat. Kääntele joukkoon myös seesaminsiemenet ja kevätsipuli.
  5. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kera.

Lisää herkkuja tofusta:

kukkakaalitofupata

Kukkakaalitofupata ja kuminalla maustettua riisiä

nopea kasvispata

Nopea kasvispata

kasvis-tofuvokki

Kasvis-tofuvokki

Kotiliesi.fi: Saag-paneer

Kommentit (1)

Reseptin paistoaikaa ja -lämpöä noudattamalla ainakin meillä tofuista tuli reseptin kuvassa olevia tofuja paljon tummempia. Hyvältä maistuu! Chili tuntuu, joten jos on herkkä chilille niin kannattaa vaikka puolittaa hiutaleiden määrä.




0



0

Reseptin paistoaikaa ja -lämpöä noudattamalla ainakin meillä tofuista tuli reseptin kuvassa olevia tofuja paljon tummempia. Hyvältä maistuu! Chili tuntuu, joten jos on herkkä chilille niin kannattaa vaikka puolittaa hiutaleiden määrä.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi