Shahi paneer
Shahi paneer on intialainen mausteinen kastike, jonka herkullisuuden salaisuus piilee tomaatin ja cashewpähkinöiden yhdistelmässä. Kastike viimeistellään kotijuustomaisella, pehmeällä palak paneer -juustolla, joka imee hyvin makuja.
Ainekset
Shahi paneer
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 dl vettä
- 1 keltasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 punainen chili
- 1-2 rkl öljyä
- 2 tl garam masalaa
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 1 pkt (225 g) palak paneer -juustoa tai kotijuustoa
- 1 ruukku korianteria
Valmistusohje
1. Mittaa cashewpähkinät ja vesi kulhoon, anna pehmetä puolisen tuntia. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.
2. Kuumenna öljy teräskattilassa. Lisää garam masala, kurkuma, sipulit ja valkosipulit. Paista sekoitellen miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää inkivääri, chili, paseerattu tomaatti ja cashewpähkinät vesineen. Mausta sokerilla ja suolalla. Keitä keskilämmöllä poristen 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Kaada kastike tarjoilukulhoon.
3. Taputtele juusto talouspaperilla kuivaksi, kuutioi. Lisää juustokuutiot kastikkeeseen. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile shahi paneer basmatiriisin ja naanleivän kanssa.
Vinkki! Halutessasi voit korvata kurkumajauheen ruokalusikallisella vähän terävämmän makuista tuoretta kurkumaa.
Lue myös: Butter chicken eli intialainen voikana
Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer
Kommentit
Hei,
Intialainen kotijuusto, jota tässä reseptissä käytetään, ei ole nimeltään ”palak paneer”, vaan pelkästään paneer. Palak paneer on ruokalaji, jossa kastike tehdään pinaatista, kun taas shahi paneer -ruokalajissa käytetään tomaattia ja cashewpähkinöitä. Pelkkä juusto on siis nimeltään paneer.
Kommentit
Hei,
Intialainen kotijuusto, jota tässä reseptissä käytetään, ei ole nimeltään ”palak paneer”, vaan pelkästään paneer. Palak paneer on ruokalaji, jossa kastike tehdään pinaatista, kun taas shahi paneer -ruokalajissa käytetään tomaattia ja cashewpähkinöitä. Pelkkä juusto on siis nimeltään paneer.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous