Reseptit

Shahi paneer

Shahi paneer on intialainen mausteinen kastike, jonka herkullisuuden salaisuus piilee tomaatin ja cashewpähkinöiden yhdistelmässä. Kastike viimeistellään kotijuustomaisella, pehmeällä palak paneer -juustolla, joka imee hyvin makuja.

Teksti:
SUVI RÛSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Shahi paneer

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen chili
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 pkt (225 g) palak paneer -juustoa tai kotijuustoa
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Mittaa cashewpähkinät ja vesi kulhoon, anna pehmetä puolisen tuntia. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

2. Kuumenna öljy teräskattilassa. Lisää garam masala, kurkuma, sipulit ja valkosipulit. Paista sekoitellen miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää inkivääri, chili, paseerattu tomaatti ja cashewpähkinät vesineen. Mausta sokerilla ja suolalla. Keitä keskilämmöllä poristen 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Kaada kastike tarjoilukulhoon. 

3. Taputtele juusto talouspaperilla kuivaksi, kuutioi. Lisää juustokuutiot kastikkeeseen. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile shahi paneer basmatiriisin ja naanleivän kanssa.

Vinkki! Halutessasi voit korvata kurkumajauheen ruokalusikallisella vähän terävämmän makuista tuoretta kurkumaa. 

Lue myös: Butter chicken eli intialainen voikana

Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer

X