shakshuka
Shakshuka on vähän kuin pyttipannu: hyödynnä tomaattiseen liemeen jääkaapin tähteet.
Reseptit

Shakshuka

Lähi-idän tyylisellä aamiaisella leijuu maustebasaarin tuoksu. Lämpimänä ruokana tarjolla on shakshukaa eli tomaattikastikkeessa kypsennettyjä munia.
Teksti: TAINA SALOVAARA Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 vihreää chiliä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl (savu)paprikaa
  • 1 tlk tomaatteja
  • 1 dl vettä
  • (1 tlk kikherneitä)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 150 g fetaa tai pehmeää vuohen­ juustoa
  • 1 ruukku tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa silputtuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-­asteiseksi. Silppua chilit, sipulit ja paprika. Kuullota kasviksia ja mausteita öljyssä uunin kestävällä paistin­ pannulla tai paistokasarissa pari minuuttia.

2. Lisää tomaatit ja riko niiden ra­kennetta kauhalla painelemalla. Kaada sekaan vesi (ja kikher­neet). Mausta seos suolalla, soke­rilla ja pippurilla. Anna hautua noin 10 minuuttia.

3. Tee kasvishöystöön neljä sy­vennystä kauhalla ja valuta mu­nat syvennyksiin. Pane pannu uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes munien valkuaiset ovat hyy­tyneet. Lisää juusto ja yrttisilppu valmiin paistoksen pinnalle. Tar­joa vaalean litteän leivän kanssa.

X