Shakshuka
Lähi-idän tyylisellä aamiaisella leijuu maustebasaarin tuoksu. Lämpimänä ruokana tarjolla on shakshukaa eli tomaattikastikkeessa kypsennettyjä munia.
Ainekset
- 2 vihreää chiliä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl (savu)paprikaa
- 1 tlk tomaatteja
- 1 dl vettä
- (1 tlk kikherneitä)
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
- 4 kananmunaa
- 150 g fetaa tai pehmeää vuohen juustoa
- 1 ruukku tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa silputtuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Silppua chilit, sipulit ja paprika. Kuullota kasviksia ja mausteita öljyssä uunin kestävällä paistin pannulla tai paistokasarissa pari minuuttia.
2. Lisää tomaatit ja riko niiden rakennetta kauhalla painelemalla. Kaada sekaan vesi (ja kikherneet). Mausta seos suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna hautua noin 10 minuuttia.
3. Tee kasvishöystöön neljä syvennystä kauhalla ja valuta munat syvennyksiin. Pane pannu uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes munien valkuaiset ovat hyytyneet. Lisää juusto ja yrttisilppu valmiin paistoksen pinnalle. Tarjoa vaalean litteän leivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous