8.5.2012

Sieni-savulohirulla

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

50 g voita
1.5 dl vehnäjauhoja
5 dl kermamaitoa
4 munaa
¾ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta + ripaus vehnäjauhoja

Täyte

250 g sieniä (tatteja, kantarelleja, mustia torvisieniä)
1 sipuli
100 g kylmäsavulohta
125 g piparjuurituorejuustoa
tillisilppua
mustapippuria

Pinnalle

juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kermamaito hyvin sekoittaen. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset kuumaan kastikkeeseen yksi kerrallaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele seokseen. Mausta suolalla ja lisää viimeiseksi vehnäjauhoripaukseen sekoitettu leivinjauhe.

2. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt levy puhtaan leivinpaperin päälle.

3. Notkista tuorejuusto sekoittamalla pehmeäksi ja levitä levyn päälle. Lisää silputut ja paistetut sienet sekä sipuli, hienonnettu savulohi ja silputtu tilli. Mausta pippurilla.

4. Kääri levy rullaksi aloittaen pitkältä sivulta. Ripottele käärön pinnalle juustoraastetta ennen tarjoamista ja kuumenna 225 asteessa 5-10 minuuttia. Jos sienisilppua jää yli, ripottele sitä rullan päällekin.