Reseptit

Sienillä täytetty myskikurpitsa

Sienillä täytetty myskikurpitsa on helppo kasvisruoka. Pehmeä kurpitsa ja rapea sienikuorrutus on kokeilemisen arvoinen yhdistelmä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienillä täytetty myskikurpitsa

  • 2 pientä myskikurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl timjamia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl öljyä
  • 1 l suppilovahveroita tai mustiatorvisieniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 50 g fetajuustoa

Valmistusohje

Sienillä täytetty myskikurpitsa tehdään helposti näin:

1. Laita uuni 225 asteeseen. Puolita kurpitsat ja poista siemenet. Laita uunipellille ja valuta niiden päälle öljy. Mausta ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä.

2. Revi sienet suikaleiksi ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä ja mausta.

3. Lusikoi täyte kurpitsoille ja murustele fetajuusto pinnalle. Kuorruta uunissa noin 10 minuuttia.

Katso myös: Kikherneillä täytettyä paahdettua myskikurpitsaa ja maapähkinä-kookoskastiketta

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat kurpitsareseptit – näihin sesongin herkkuihin jäät koukkuun!

X