Reseptit

Sienisalaatti-kurkkurullat

Sienisalaatilla täytetyt kurkkurullat toimivat raikkaana ja kauniina alkuruokana. Ne voi hyvin valmistaa jääkaappiin hyvissä ajoin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienisalaatti-kurkkurullat:

  • 2 kurkkua
  • 200 g suolasieniä
  • 1 punasipuli kuutioina
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kurkut pituussuunnassa ohuiksi pitkiksi viipaleiksi.

2. Liota suolasieniä tarvittaessa ja purista ne lävikössä kuiviksi. Hienonna sienet ja laita kulhoon. Lisää kuutioitu punasipuli ja ruohosipuli.

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää salaattiin. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Laita lusikallinen sienisalaattia jokaisen kurkkuviipaleen päähän ja kääri viipaleet rullalle. Kiinnitä tarvittaessa cocktail-tikulla. Tarjoa alkupalana tai pikkusyötävänä.

X