Reseptit

Siikaa ja hedelmäsalsaa

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g siikafileetä
  • 1 tl sormisuolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl öljyä
  • nokare voita

salsa:

  • 1 verigreippi
  • 2 kiiviä
  • 2 passionhedelmää
  • 1 punainen chili
  • 1 pieni punasipuli
  • silputtua korianteria
  • ripaus suolaa
  • loraus öljyä

Valmistusohje

Kirpeän raikas hedelmäsalsa vie kotimaisen siian eksoottisempiin maisemiin.

Kuori verigreippi hedelmälihaa myöten. Irrota lohkot kalvojen välistä ja leikkaa lohkot paloiksi saksilla. Kuori ja kuutioi kiivit. Silppua sipuli ja viipaloi chili. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi sisus muiden ainesten joukkoon. Lisää korianterisilppu ja mausta salsa ripauksella suolaa. Kääntele sekaan lopuksi loraus öljyä.

Nypi siikafileistä pois ruodot. Ripottele fileille suolaa ja pippuria, anna maustua hetki. Kuumenna öljy-voiseos isolla paistinpannulla. Paista kalaa ensin nahkapuolelta, kunnes nahka on rapeaa. Käännä fileet hetkeksi kypsymään lihapuolelta Nosta kalat tarjoiluvadille. Lusikoi päälle hedelmäsalsa. Tarjoa kalan kanssa jasmiini-villiriisiseosta.

X