Reseptit

Silakat thaityyliin

Thaityyliin valmistetut silakat kypsennetään riisiviinietikassa ja maustetaan itsetehdyssä marinadissa, jossa maistuvat inkivääri, limettimehu ja chili.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g silakkafileitä

kypsennysliemi:

  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Mausteliemi:

  • 1/2 dl limettimehua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 viipaloitu chili

pinnalle:

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat silakat thaityyliin.

Pane silakkafileet kypsennysliemeen ja anna olla viileässä noin 3 tuntia tai kunnes kalojen liha on muuttunut valkoiseksi. Valuta fileet hyvin liemestä. Poista nahkat fileiden pinnalta. Puolita silakat tai leikkaa neljään palaan.

Pane silakat vieri viereen laakealle lautaselle. Sekoita mausteliemi ja valuta kalojen päälle. Käännä kalat, peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia. Silppua pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoile suikaloidun salaatin päällä.

X