Silakat thaityyliin
Thaityyliin valmistetut silakat kypsennetään riisiviinietikassa ja maustetaan itsetehdyssä marinadissa, jossa maistuvat inkivääri, limettimehu ja chili.
Ainekset
- 250 g silakkafileitä
kypsennysliemi:
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Mausteliemi:
- 1/2 dl limettimehua
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 2 tl sokeria
- 1 tl raastettua inkivääriä
- ripaus sormisuolaa
- 1 viipaloitu chili
pinnalle:
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Tällä ohjeella valmistat silakat thaityyliin.
Pane silakkafileet kypsennysliemeen ja anna olla viileässä noin 3 tuntia tai kunnes kalojen liha on muuttunut valkoiseksi. Valuta fileet hyvin liemestä. Poista nahkat fileiden pinnalta. Puolita silakat tai leikkaa neljään palaan.
Pane silakat vieri viereen laakealle lautaselle. Sekoita mausteliemi ja valuta kalojen päälle. Käännä kalat, peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia. Silppua pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoile suikaloidun salaatin päällä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous