Reseptit

Sillihyytelötorttu

Vappusillin voi tarjota hyvin myös tortun muodossa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 viipaletta täysjyväruisleipä
  • 0.5 dl kalalientä
  • 25 g kevytlevitettä
  • täyte:
  • 6 liivatelehtä, vettä
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 punasipuli
  • 4-5 matjessillifileetä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 3 prk (à 200 g) kevytranskankermaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • koristeeksi:
  • 1-2 keitettyä munaa
  • 1-2 matjessillifileetä
  • punasipulia, ruohosipulia, tilliä

Valmistusohje

Tarjoa vappusilli vaihteeksi tortun muodossa.

Näin valmistat sillihyytelötortun:

Jauha leipäviipaleet hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kalaliemi sekä kevytlevite ja sekoita tasaiseksi.

Pane irtoreunavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele leipäseos sen päälle.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Kuori ja hienonna munat sekä punasipuli. Hienonna sillifileet, ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet keskenään ja lisää ranskankerma niiden joukkoon.

Puserra liivatelehdistä vesi pois, kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte leipäpohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat, nosta sillihyytelötorttu tarjolle ja koristele se.

X