Reseptit

Sisilialainen sitrussalaatti on päivän vitamiinipommi

5.5.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1/2 fenkolia
1 verigreippi
1 appelsiini
1-2 klementiiniä
1 ruukku rucolaa

kastike:

n. 1/2 dl sitrushedelmistä puristettua mehua
2 rkl valkoviinietikkaa tai balsamicoa
1 rkl fariinisokeria
3 rkl oliiviöljyä
1/2-1 tl hiutalesuolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Hehkeä sisilialainen sitrussalaatti on todellinen vitamiinipommi. Tarjoa herkullinen sitrussalaatti alkuruokana hyvän leivän kanssa.

Kuori hedelmät aivan hedelmälihaa myöten. Irrota lohkot kalvojen välistä. Voit myös leikata osan hedelmistä renkaiksi. Puserra kastiketta varten mehu talteen kalvoista. Puolita fenkoli, poista puumainen ydin ja leikkaa fenkoli aivan ohuiksi suikaleiksi.

Tee kastike sekoittamalla muut ainekset mehun joukkoon. Sekoittele, kunnes fariinisokeri liukenee.

Pane salaattiainekset kulhoon, kaada päälle puolet kastikkeesta ja pöyhi ainekset kevyesti sekaisin. Tarjoa sitrussalaatti heti. Lopun kastikkeesta voit käyttää esimerkiksi porkkanaraasteen kostukkeena.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *