Reseptit

Sitruuna-kanapasta

Sitruuna-kanapasta on ihana arkiruoka. Se syntyy vikkelästi lähikaupan aineksista. Parmesaanin sijasta voit raastaa pastan päälle jääkaapista löytyvät juustonkannikat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-kanapasta:

  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai basilikaa
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3+2 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 broilerin rintafileetä tai fileepihviä
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 400 g spagettia tai tagliatellea
  • 1/2 dl pastan keitinvettä
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Sitruuna-kanapasta tehdään helposti näin:

1. Silppua lehtipersilja tai basilika. Laita silppu kulhoon. Pese sitruuna. Raasta kuori persiljan sekaan. Puserra päälle mehu. Lisää raastetut valkosipulinkynnet ja 3 rkl oliiviöljyä.

2. Leikkaa broileri suikaleiksi. Paista palat oliiviöljyssä kypsiksi, mausta chilirouheella ja suolalla.

3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Säästä 1/2 dl keitinlientä ja lisää se yrtti-sitruunaseokseen.

4. Sekoita broileripalat ja yrttiseos pastan joukkoon. Kuumenna nopeasti ja pyöräytä pinnalle reilusti mustapippuria. Lisää päälle parmesaaniraaste ja tarjoile sitruuna-kanapasta heti.

Katso myös: Kana-pistaasipähkinäpasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Gremolatabroileri, chili-kanapasta ja 5 muuta suosikkiruokaa broilerista

X