Sitruunainen broileri-juurespata
Sitruunainen broileri-juurespata sopii viikonlopun lounashetkeen. Tiedät lihan olevan kypsää, kun se irtoaa hyvin luista.
Ainekset
- 1 kokonainen broileri
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
- runsas nippu tuoreita yrttejä (salviaa, rosmariinia, persilijaa)
- 2 punasipulia
- puolikas purjo
- 1 palsternakka
- 1 porkkana
- puolikas lanttu
- 2 dl kanalientä
Valmistusohje
1. Kuivaa broileri talouspaperilla. Hiero broilerin pintaan suolaa, pippuria, valkosipulia ja sitruunamehua. Sido broilerin jalat tiukasti vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta kokonaisena pataan. Raasta pinnalle sitruunan kuori.
2. Pilko pataan kuoritut punasipulit ja huolella pesty purjo. Kuori ja lohko joukkoon palsternakka, porkkana ja lanttu. Lisää yrttikimppu, joka on sidottu puuvillalangalla. Valuta päälle kanalientä.
3. Sulje pata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele broileria pataan valuneella liemellä 1‒2 kertaa paistamisen aikana.
4. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta, ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous