Sitruunainen siideribooli
Siideriboolin pohjana on sitruunatiivistettä. Voit tehdä siitä myös alkoholittoman limonadin lisäämällä tiivisteen joukkoon pelkkää kivennäisvettä. Oikealla olevissa purkeissa on shandyä eli oluesta ja sitruunalimusta tehtyä kesäjuomaa.
Ainekset
- 2 luomusitruunan kuori
- 11/2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 sitruunan mehu
- 1 limetin mehu
- 1,5 l kuivaa siideriä
- kivennäisvettä
- jäitä
- sitruunaviipaleita
- tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Pese sitruunat ja kuori niistä uloin kuori perunankuorimaveitsellä. Pane kuoret, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Puserra sekaan sitruuna- ja limettimehut. Anna jäähtyä ja siivilöi pois kuoret.
2. Kaada jääkylmä siideri booliastiaan. Lisää ensin puolet sitruunatiivisteestä, maista ja lisää tiivistettä makusi mukaan. Anna maustua hetki.
3. Lisää booliin tarjoiluvaiheessa kivennäisvettä, jäitä, sitruunaviipaleita ja minttua. Tee osasta sitruunatiivistettä lapillekin sopivaa limua laimentamalla tiiviste pelkällä kivennäisvedellä.
Maista myös näitä raikkaita booleja:
Tropiikin booli sopii grillijuhlien alkujuomaksi
Kotiliesi.fi: Raikas kesäbooli
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous