Reseptit

Sitruunainen siideribooli

Siideriboolin pohjana on sitruunatiivistettä. Voit tehdä siitä myös alkoholittoman limonadin lisäämällä tiivisteen joukkoon pelkkää kivennäisvettä. Oikealla olevissa purkeissa on shandyä eli oluesta ja sitruunalimusta tehtyä kesäjuomaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Alkoholiton booli on juhlien järjestäjältä huomaavainen ele, mutta myös trendikäs tarjottava.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 luomusitruunan kuori
  • 11/2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 limetin mehu
  • 1,5 l kuivaa siideriä
  • kivennäisvettä
  • jäitä
  • sitruunaviipaleita
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Pese sitruunat ja kuori niistä uloin kuori perunankuorimaveitsellä. Pane kuoret, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Puserra sekaan sitruuna- ja limettimehut. Anna jäähtyä ja siivilöi pois kuoret.

2. Kaada jääkylmä siideri booliastiaan. Lisää ensin puolet sitruunatiivisteestä, maista ja lisää tiivistettä makusi mukaan. Anna maustua hetki.

3. Lisää booliin tarjoiluvaiheessa kivennäisvettä, jäitä, sitruunaviipaleita ja minttua. Tee osasta sitruunatiivistettä lapillekin sopivaa limua laimentamalla tiiviste pelkällä kivennäisvedellä.

Maista myös näitä raikkaita booleja:

Kuningatarmalja

Kuningatarmalja kesälle

762013-sangria.jpg

Vaalea sangria

963585-tropiikin-booli.jpg

Tropiikin booli sopii grillijuhlien alkujuomaksi

Kotiliesi.fi: Raikas kesäbooli

X