31.3.2014

Sitruunaiset kakkutikkarit

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pkt pakastemurotaikinaa
200 g sitruuna- tai mangotuorejuustoa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua

kuorrutus:

200 g valko- tai maitosuklaata
nonparelleja

Lisäksi:

tikkaritikkuja tai katkaistuja grillivartaita

Valmistusohje

Sitruunaiset kakkutikkarit on tehty pakastemurotaikinasta ja kuorrutettu sulatetulla valkosuklaalla. Jos et löydä kaupasta tikkaritikkuja, käytä katkaistuja bambuvartaita. Tällä ohjeella valmistat noin 30 kakkutikkaria.

Valmista sitruunaiset kakkutikkarit näin:

Anna taikinalevyjen sulaa uunipellillä leivinpaperin päällä. Paista levyt kypsäksi 200-asteisessa uunissa. Paistoaika on noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja murenna levyt joko sormin tai monitoimikoneessa. Lisää juusto, sitruunankuoriraaste ja -mehu. Sekoita tasaiseksi. Näppärimmin sekoittaminen sujuu käsin.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja työnnä palloihin tikut. Anna pallojen viilentyä joko jääkaapissa tai pakastimessa puolesta tunnista tuntiin.

Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikroaaltouunissa välillä sekoittaen. Kasta pallot jonkin aikaa jäähtyneeseen suklaaseen. Ripottele päälle nonparelleja. Pane kakkutikkarit pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn kulhoon. Anna jähmettyä jääkaapissa. Tarjoa kakkutikkarit kylminä, jolloin tikut pysyvät parhaiten palloissa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi