Sitruunaiset kohokasletut
Nämä herkkuletut täytetään raikkaalla sitruunavaahdolla.
Ainekset
- 8 isoa valmista lettua
Täyte
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 5 dl maitoa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 dl sitruunalikööriä
- 3 rkl vettä
- 1.5 dl sokeria
- 3 valkuaista
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää maito ja vaniljatangon puolikkaat. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Anna maustua hetken.
2. Sekoita keltuaisseokseen vehnäjauhot. Poista vaniljatangot maidosta ja kaada kuuma maitoseos keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos takaisin maitokattilaan ja lämmitä kohtalaisella lämmöllä samalla huolellisesti sekoittaen, kunnes seos paksunee. Nosta kattila syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu voi ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä.
3. Mittaa toiseen kattilaan likööri, vesi ja sokeri. Anna seoksen kiehua kunnolla 5 minuuttia. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla käsivatkaimella vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi niin, että seos samalla jäähtyy.
4. Lisää keltuaisseokseen ensin yksi kolmasosa valkuaisvaahdosta ja notkista seos huolellisesti tasaiseksi. Lisää joukkoon loput valkuaisvaahdosta ja nostele varovaisesti tasaiseksi. Nosta letut kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja jaa seos lettujen toiselle puolelle. Käännä toinen puoli päälle kanneksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Nosta letut varovaisesti tarjoilulautasille ja tarjoa heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous