Sitruunalikööri
Sitruunaliköörin maku paranee, kun sen antaa tekeytyä muutaman viikon. Likööri säilyy hyvin myös pakastimessa.
Ainekset
- 10 kpl luomusitruunaa
- 1 kanelitanko
- ½ l kirkasta vahvaa viinaa
- 1 l vettä
- 9 dl sokeria
Valmistusohje
Sitruunalikööri kruunaa jouluaterian. Sitruunalikööri on valmista nautittavaksi heti, mutta maku paranee, jos se saa seistä muutaman viikon. Liköörin voi säilyttää myös pakastimessa.
- Huuhdo sitruunat huolellisesti ja kuori ne perunankuorimaveitsellä niin ohuelti, ettei kuoren valkoista osaa tule yhtään mukaan.
- Pane sitruunankuoret, kanelitanko ja viina ilmatiiviiseen astiaan ja pidä pimeässä kaksi viikkoa. Ravistele astiaa silloin tällöin.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota sokeri veteen. Anna jäähtyä ja lisää muiden aineiden joukkoon. Siivilöi juoma sideharsokankaan läpi ja pullota se.
- Sitruunalikööri on valmista nautittavaksi heti, mutta maku paranee, jos se saa seistä muutaman viikon. Sitruunaliköörin voi säilyttää myös pakastimessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous