Reseptit

Sitruunalikööri

Sitruunaliköörin maku paranee, kun sen antaa tekeytyä muutaman viikon. Likööri säilyy hyvin myös pakastimessa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 kpl luomusitruunaa
  • 1 kanelitanko
  • ½ l kirkasta vahvaa viinaa
  • 1 l vettä
  • 9 dl sokeria

Valmistusohje

Sitruunalikööri kruunaa jouluaterian. Sitruunalikööri on valmista nautittavaksi heti, mutta maku paranee, jos se saa seistä muutaman viikon. Liköörin voi säilyttää myös pakastimessa.

  1. Huuhdo sitruunat huolellisesti ja kuori ne perunankuorimaveitsellä niin ohuelti, ettei kuoren valkoista osaa tule yhtään mukaan.
  2. Pane sitruunankuoret, kanelitanko ja viina ilmatiiviiseen astiaan ja pidä pimeässä kaksi viikkoa. Ravistele astiaa silloin tällöin.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota sokeri veteen. Anna jäähtyä ja lisää muiden aineiden joukkoon. Siivilöi juoma sideharsokankaan läpi ja pullota se.
  4. Sitruunalikööri on valmista nautittavaksi heti, mutta maku paranee, jos se saa seistä muutaman viikon. Sitruunaliköörin voi säilyttää myös pakastimessa.
X