Reseptit

Sitruunalla ja kookoksella maustetut laskiaispullat

30.1.2015 Teksti: Senja Jääskeläinen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

2 dl soijamaitoa
20 g hiivaa
0.8 dl sokeria
0.3 tl suolaa
veitsenkärjellinen inkivääriä
5 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata speltti-jauhoilla)
75 g laktoositonta rasiamargariinia
1 sitruuna
0.5 dl kookoshiutaleita

täyte:

1 dl laktoositonta kermaa
0.5 tl vaniljasokeria
1 appelsiini
koristeluun tomusokeria

Valmistusohje

Laskiaisena maistuvat muhkeat sitruspullat. Nämä herkulliset laskiaispullat ovat laktoosittomia.

1. Pese sitruuna ja raasta kuori.
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää kaikki aineet aineet ja alusta taikina. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
3. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele pulliksi. Kohota leivinpaperin päällä pellillä puolisen tuntia.
4. Paista pullia uunin keskitasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Vatkaa kerma, lisää joukkoon pieneksi kuutioitu appelsiini sekä vaniljasokeri. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakki pois ja täytä pullat. Aseta lakki paikalleen ja sihtaa päälle tomusokeria.

700 kJ (170 kcal)/1 kpl
25 g hiilihydraatteja
5,5 g rasvoja
4,2 g proteiineja

Katso myös:

Perinteiset laskiaispullat
Gluteeniton laskiaispulla
Laskiaispullat mangotäytteellä

Kotiliesi.fi: laskiasipullat