Reseptit

Skonssit perunamuusista

Skonssit perunamuusista on helppo ja nopea tehdä. Taikina vain sekoitetaan, ja teeleivät paistuvat esimerkiksi brunssipöytään kahvin tippuessa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura RIihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

9

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Skonssit perunamuusista

  • 2 dl kylmää perunamuusia
  • 2 dl kylmää vettä
  • n. 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Skonssit perunamuusista valmistuvat helposti näin:

1. Ohenna perunamuusi vedellä. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet, siirappi ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja.

2. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pyöreitä sämpylöitä. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Litistä sämpylät kevyesti.

3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes skonssit ovat saaneet väriä sekä pintaansa että pohjiinsa. Tarjoa skonssit perunamuusista yrttilevitteen kera.

Vinkki! Jos tuorejuustorasiaan on jäänyt vain vähän juustoa, tee siitä levite skonsseille. Jatka tuorejuustoa margariinilla ja silppua sekaan mitä tahansa tuoreyrttiä tai käytä kuivattuja yrttejä. Raasta joukkoon yksi valkosipulinkynsi.

skonssit perunamuusista
Skonssit perunamuusista ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 2/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Cheddarskonssit

X