Reseptit

Soffrito tomaateista

Soffrito tomaateista on todellinen kastikkeiden moniottelija. Se on upea pastakastike sellaisenaan ja mainio myös esimerkiksi bolognesekastikkeen pohjana. Soffritto on myös kaikenlaisten grilliruokien kaveri.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Soffrito tomaateista

  • 10 (yli)kypsää tomaattia
  • 2 sipulia
  • valkosipulinkynttä
  • 2 vartta varsiselleriä
  • 1/2-1 punainen chili
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • vvastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Soffrito tomaateista tehdään helposti näin:

1. Halkaise tomaatit ja raasta ne soseeksi siten, että vain kuori jää käteen. Hienonna sipulit ja chili, leikkaa sellerinvarret hyvin pieniksi kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipuleita, selleriä ja chiliä hetki. Lisää tomaattisurvos ja timjaminlehdet. Mausta soffrito sokerilla, suolalla ja pippurilla.

3. Hauduta kastiketta parikymmentä minuuttia, kunnes se sakenee ja maku tiivistyy täyteläiseksi.

Katso myös: Tomaatti-mustikkabruschettat

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäinen tomaattihillo

X