Suklaabrowniet ja valkosuklaakinuski
Suklaabrowniet ovat muffinin tyyppisiä leivonnaisia. Ne maistuvat pehmeän valkosuklaakinuskin kanssa. Vadelmat ja hillottu aprikoosihilloke raikastavat makua.
Ainekset
- 175 g tummaa suklaata (65 %)
- 175 g suolatonta voita
- 1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
- 1 1/2 dl saksanpähkinärouhetta
- 3 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
Valkosuklaakinuski:
- 100 g valkosuklaata
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- 125 g sokeria
Lisäksi:
- hillottua aprikoosia
- vadelmia
Valmistusohje
Sulata suklaa ja voi kattilassa. Sekoita pähkinät joukkoon. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää suklaa-pähkinäseokseen.
Siivilöi lopuksi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Annostele taikina vuokiin ja paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi hillotun aprikoosin, vadelmien ja valkosuklaakinuskin kanssa.
Valkosuklaakinuski: Paahda sokeri kullanruskeaksi ja kaada kerma sekaan. Anna kiehua tasaiseksi. Jäähdytä hieman ja sulata valkosuklaa joukkoon. Siivilöi. Tarjoile jäähtyneenä.
Viinisuositus: Portviini ja madeira viihtyvät brownien seurassa, kokeile esimerkiksi Blandy’s 10 Year Old Rich Malmseyta.
Ohje: Markus Aremo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous