2.4.2014

Suklaabrowniet ja valkosuklaakinuski

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

175 g tummaa suklaata (65 %)
175 g suolatonta voita
1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
1 1/2 dl saksanpähkinärouhetta
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

Valkosuklaakinuski:

100 g valkosuklaata
1 1/2 dl kuohukermaa
125 g sokeria

Lisäksi:

hillottua aprikoosia
vadelmia

Valmistusohje

Suklaabrowniet ovat muffinin tyyppisiä leivonnaisia. Ne maistuvat pehmeän valkosuklaakinuskin kanssa. Vadelmat ja hillottu aprikoosihilloke raikastavat makua.

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Sekoita pähkinät joukkoon. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää suklaa-pähkinäseokseen.

Siivilöi lopuksi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina vuokiin ja paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi hillotun aprikoosin, vadelmien ja valkosuklaakinuskin kanssa.

Valkosuklaakinuski: Paahda sokeri kullanruskeaksi ja kaada kerma sekaan. Anna kiehua tasaiseksi. Jäähdytä hieman ja sulata valkosuklaa joukkoon. Siivilöi. Tarjoile jäähtyneenä.

Viinisuositus: Portviini ja madeira viihtyvät brownien seurassa, kokeile esimerkiksi Blandy’s 10 Year Old Rich Malmseyta.

 

Ohje: Markus Aremo