Reseptit

Suklaabrowniet ja valkosuklaakinuski

Suklaabrowniet ovat muffinin tyyppisiä leivonnaisia. Ne maistuvat pehmeän valkosuklaakinuskin kanssa. Vadelmat ja hillottu aprikoosihilloke raikastavat makua.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g tummaa suklaata (65 %)
  • 175 g suolatonta voita
  • 1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 1/2 dl saksanpähkinärouhetta
  • 3 munaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja

Valkosuklaakinuski:

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 125 g sokeria

Lisäksi:

  • hillottua aprikoosia
  • vadelmia

Valmistusohje

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Sekoita pähkinät joukkoon. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää suklaa-pähkinäseokseen.

Siivilöi lopuksi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina vuokiin ja paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi hillotun aprikoosin, vadelmien ja valkosuklaakinuskin kanssa.

Valkosuklaakinuski: Paahda sokeri kullanruskeaksi ja kaada kerma sekaan. Anna kiehua tasaiseksi. Jäähdytä hieman ja sulata valkosuklaa joukkoon. Siivilöi. Tarjoile jäähtyneenä.

Viinisuositus: Portviini ja madeira viihtyvät brownien seurassa, kokeile esimerkiksi Blandy’s 10 Year Old Rich Malmseyta.

Ohje: Markus Aremo

X