Reseptit

Suklaafondant

Tarjoa suussasulavat suklaafondantit vaniljajäätelön tai vaniljalla maustetun ranskankerman, viikunoiden ja portviinin kanssa. Suklaafondantin makuun sopii sekä hedelmäinen ruby- että kypsäarominen tawny-portviini.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Suklaafondat vaatii tekijältään hieman taitoa ja tarkkuutta, mutta onnistuessaan vie kielen.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata (60–70 %)
  • 3 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • (4 Alku-toffeemakeista tai valkosuklaapalaa)

Valmistusohje

1. Voitele 4 metallista tai silikonista 1,5 dl:n vetoista muottia voilla.

2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon vehnäjauho- kaakaoseos. Kääntele taikinaan lopuksi suklaaseos.

3. Täytä muotit niin, että 2/3 korkeudesta peittyy taikinalla. Jos haluat fondantteihin makean sydämen, työnnä keskelle taikinaa toffeemakeinen tai 1–2 palaa valkosuklaata.

4. Paista fondantit 185-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 10–12 minuuttia. Leivonnainen saa jäädä sisältä hyvin kosteaksi.

5. Kumoa fondantit lautaselle.

X