Reseptit

Suklaajäädyketikku

Suklaajäädyketikku riittää pieneksi makeaksi suolaisten herkkupalojen jälkeen. Voit tehdä suklaajäädykkeen joko pieniin kertakäyttömukeihin tai silikonisiin jäätelöpuikkomuotteihin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 170 g tummaa suklaata
  • 200 g appelsiini-tuorejuustoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl Cointreauta

Valmistusohje

Sulata suklaa ja jäähdytä haaleaksi. Sekoita suklaa, kaakaojauhe, keltuaiset, likööri ja sokerit tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele seokseen. Kaada seos kertakäyttömukeihin tai muotteihin. Pistä tikut keskelle muotteja tai mukeja ja pakasta jäädykkeet vähintään 3 tunniksi.

X