8.5.2012

Suklaaletut

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

18

Arvostelu

Suklaiset letut ovat jälkiruokaherkku vailla vertaa. Tarjoa lisänä hedelmiä tai marjoja sekä vaniljajäätelöä. Nam!

Ainekset

2 kananmunaa
4 dl maitoa
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
50 g tummaa suklaata

Paistamiseen

voita tai margariinia

Lisäksi

tuoreita tai säilöttyjä hedelmiä
tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, suola ja sokeri. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan. Raasta tumma suklaa ja sekoita taikinaan. Anna taikinan turvota noin puolisen tuntia.

2. Paista taikinasta kohtalaisella lämmöllä kuusi ohutta, isoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.

3. Jaa letut kolmeen osaan ja taittele palat viuhkan muotoon. Kiinnitä ne cocktailtikuilla ja lisää tikkuun tuoretta tai säilykehedelmää, esimerkiksi ananasta. Siivilöi lettujen päälle kevyesti tomusokeria.