Reseptit

Suklaatäytekakku noutopöytään

Noutopöydän suklaatäytekakun väliin laitetaan säilykehedelmiä ja itse tehtyä suklaavaahtoa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 125 g tummaa suklaata
  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • 2 tl leivinjauhetta

väliin:

  • 1 tlk säilykehedelmiä (päärynöitä, aprikooseja tai persikoita)

kostutus:

  • 1–2 dl säilykehedelmien lientä

suklaavaahto:

  • 4 liivatelehteä
  • vettä
  • 250 g tummaa suklaata
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ dl makeutettua (ja kahviliköörillä maustettua) kahvijuomaa

koristeeksi:

  • suklaarouhetta tai muita suklaakoristeita

Valmistusohje

 

  1. Pane suklaa ja rasva pieneen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot tai maissitärkkelys ja leivinjauhe.
  4. Lisää suklaa-rasvaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  6. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä.
  7. Pane suklaavaahtoon tulevat liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.
  8. Sulata suklaa pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä.
  9. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi.
  10. Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla.
  11. Sekoita suklaa ja vanilliinivaahto tuorejuuston joukkoon.
  12. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna kahvijuoma ja liuota liivatelehdet siihen.
  13. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen suklaaseoksen joukkoon.
  14. Pidä seosta jääkaapissa, kunnes se alkaa hyytyä.
  15. Valuta hedelmät ja ota liemi talteen. Paloittele hedelmänpuolikkaat.
  16. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alin levy tarjoiluvadille.
  17. Kostuta kakkulevy hedelmien säilöntäliemellä ja levitä hedelmänpalat päälle. Levitä niille kerros suklaaseosta.
  18. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta sekin. Levitä loput suklaaseoksesta kakun pinnalle ja reunoille.
  19. Koristele suklaatäytekakku.
X