Reseptit

Suklainen mansikkatäytekakku

Mansikat ja suklaa ovat lyömätön yhdistelmä. Makupari ihastuttaa myös suussa sulavassa täytekakussa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 appelsiinin mehu

Täyte ja päällys

  • 1-1,5 l mansikoita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Pinnalle

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä 8–10 minuuttia.

Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.

Puhdista mansikat. Viipaloi puolet mansikoista ja halkaise loput marjat tai jätä ne kokonaisiksi koristelua varten.

Leikkaa jäähtynyt kääretorttulevy kahtia ja tasoita levyjen reunat. Nosta toinen levy tarjoiluvadille ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle viipaloidut mansikat.

Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla ja raastetulla appelsiininkuorella. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita se vaniljatuorejuuston joukkoon. Levitä puolet täytteestä mansikkaviipaleiden päälle.

Nosta toinen levy täytteen päälle ja kostuta se lopulla appelsiinimehulla. Peitä levy lopulla täyteseoksella ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele pinta halkaistuilla tai kokonaisilla mansikoilla.

X