Reseptit

Suklainen marenki-marjakakku

Suklainen marenki-marjakakku maistuu herkkusuulle jos toisellekin. Kakun pinnalle on lupa lisätä marjoja runsaalla kädellä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 dl jauhettua mantelia

täyte:

  • 2 dl kermaa
  • 1 levy (250 g) tummaa suklaata
  • 1 l marjoja

Valmistusohje

Vatkaa valkuaiset, sokerit ja mineraalisuola kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon etikka, maissitärkkelysjauhot sekä mantelijauhe varovasti nostelemalla.

Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan tai piirrä leivinpaperiin pellille kaksi ympyrää (halkaisija noin 20 cm) ja levitä vaahto niihin. Sipaise leivinpaperin pintaan tilkka öljyä, niin pohjat irtoavat paremmin. Paista 125 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia. Kytke uunista lämpö pois ja jätä pohjat kuivumaan uunin jälkilämpöön. Voit avata uuninluukun raolleen.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt suklaa varovasti nostelemalla kermavaahdon joukkoon. Levitä toisen pohjalevyn päälle puolet täytteestä. Nosta toinen marenkilevy päälle ja levitä sen päälle loput täytteestä. Lisää pinnalle runsaasti marjoja.

X