Reseptit

Suklainen vadelmakakku

Suklainen vadelmakakku on täyteläisen makea vaihtoehto herkutteluhetkeen.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 rkl karpalojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 1 pkt valkosuklaa-nougatmoussejauhetta (Blå Band) +
  • 1 dl maitoa
  • tai
  • 1 dl erikoiskermaa +
  • 200 g valkosuklaata
  • 4 dl vadelmia

kuorrutus:

  • 4 dl tummaa tomusokeria (Dan Sukkerin ruokotomusokeri) tai tavallista valkaistua tomusokeria
  • 3 rkl kahvijuomaa

koristeeksi:

  • valkosuklaamuruja
  • vadelmia

Valmistusohje

Voitele pitkulainen leipävuoka ja korppujauhota. Kytke uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää munavaahtoon. Sekoita kevyesti ja valuta taikina vuokaan. Paista noin 20 minuuttia.

Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Sekoita valkosuklaajauhe ohjeen mukaan maitoon, vatkaa seos kuohkeaksi. Sekoita marjat vaahtoon. Jos haluat tehdä itse moussen, toimi näin: Kuumenna kerma kattilassa ja murenna suklaa joukkoon. Ota liedeltä heti kun suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää suklaaseokseen vadelmat. Anna hiukan jäähtyä.

Halkaise kakkupohja ja täytä valkosuklaamarjaseoksella.

Sekoita sokerivesikuorrutus ja levitä kakun päälle. Korista marjoin ja suklaamuruin.

Vihje:

Kuivatut marjat maustavat leivonnaisia ja tuovat kakkuihin väriä. Tutun sokerikakkutaikinan, jossa yhdistetään lasillinen munia, lasillinen sokeria ja lasillinen vehnäjauhoja voi raidoittaa tai täplittää marjajauhein. Kokeile esimerkiksi mustikkajauhetta täplinä, kakkuun tulee ilvesmäinen ilme.

X