Viihde

20 hittibiisiä, jotka käsittämättömästi täyttävät tänä vuonna 20 vuotta – tästä Cheekin potti räjähti

Vuoden 2004 hitit täyttävät tänä vuonna 20 vuotta. Muistatko vielä nämä 20 kappaletta?

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Seppo Saarentola, Pekka Nieminen, Ari Kakkinen, Leena Kuoppa-aho, Juha-Tapio Tuomela

Vuonna 2004 kuuntelimme mm. Uniklubia, Indicaa ja Cheekiä.

Vuoden 2004 hitit täyttävät tänä vuonna 20 vuotta. Muistatko vielä nämä 20 kappaletta?

Vuonna 2004 julkaistiin monta ikimuistoista kappaletta, jotka soivat ahkerasti radioissa, mp3-soittimissa ja samana vuonna perustetulla kotimaisella musiikkivideokanavalla The Voice TV:llä. Vuoden 2004 hittibiisit täyttävät tänä vuonna 20 vuotta, mutta saatat yhä muistaa niiden sanat ja musiikkivideot yllättävänkin hyvin.

Olisitko uskonut, että seuraavat 20 kappaletta julkaistiin 20 vuotta sitten?

Ikuinen virta (Indica)

Indican debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2004, ja sen suurin hitti oli tietysti Ikuinen virta.

Indica-yhtyeen Laura, Jenny, Jonsu, Heini ja Sirkku.

Left Outside Alone (Anastacia)

Yhdysvaltalaislaulaja Anastacian Left Outside Alone -kappaletta ei voinut olla kuulematta radiosta 20 vuotta sitten.

Suomen radiokanavilla on viime vuosina soinut ahkerasti euroviisuissakin pyörähtäneen Blind Channelin räyhäkkäämpi cover-versio.

Rakkautta ja piikkilankaa (Uniklubi)

”Lennän luoksesi, kuolen vuoksesi, rakkautta ja piikkilankaa…” Moni muistaa Uniklubin hittikappaleen sanat yhä ulkoa.

Uniklubi-yhtyeen Jussi ja Teemu kesällä 2004.

She Will Be Loved (Maroon 5)

Yhdysvaltalainen Maroon 5 -yhtye oli nousukiidossa 2000-luvun alkupuoliskolla. She Will Be Loved oli yksi heidän soitetuimpia kappaleitaan.

Myöhemmin (Jonna Tervomaa)

Jonna Tervomaan vuonna 2004 julkaistun Halo-levyn suurin hitti oli Myöhemmin. Muistatko vielä kappaleen surullisen musiikkivideon?

Nemo (Nightwish)

Nightwishin jättimäinen hitti Nemo on sekin julkaistu vuonna 2004. Tällöin bändin laulajana toimi vielä Tarja Turunen.

Nightwish-yhtye lokakuussa 2004.

Vasten mun kasvojani (Apulanta)

”Pudota, pelasta, molempien takia…” Tyylilleen vuosikymmenestä toiseen uskollisen Apulannan vuoden 2004 hittibiisi oli Vasten mun kasvojani. Tuolloin tuntui, että bändi oli ollut jo pitkään pinnalla, mutta taivalhan oli vasta alussa!

Everytime (Britney Spears)

2000-luvun alku oli Britney Spearsin suosion kulta-aikana. Yksi hänen herkimmistä kappaleistaan oli vuonna 2004 julkaistu Everytime-balladi, jonka musiikkivideo kuvaa menestyksen kääntöpuolta.

Lue myös: Anniina ei saanut kertoa kenellekään Britney Spearsin vaiettua totuutta: ”En halunnut, että järkytys kuuluisi äänessäni”

Vastaukset (Irina)

Irinan ensimmäinen albumi Vahva julkaistiin 2004. Vastaukset nousi levyn suurimmaksi hitiksi.

Irinan debyyttialbumi vakuutti kuulijat.

Yritä ymmärtää (Antti Tuisku)

Vuonna 2004 päättyi Suomen ensimmäinen Idols, jonka voitti Hanna Pakarinen. Kolmanneksi sijoittunut Antti Tuisku julkaisi myöhemmin samana vuonna esikoisalbuminsa, jonka isoja hittejä oli Yritä ymmärtää.

Antti Tuisku keikalla Rovaniemellä vuonna 2004.

Suolaista sadetta (Eppu Normaali)

Moni ehkä ajatteli Eppu Normaalin jo lopettaneen musiikin teon, kunnes se julkaisi monen vuoden tauon jälkeen hittisinglen Suolaista sadetta.

Avaimet mun kiesiin (Cheek)

Cheek teki läpimurtonsa vuonna 2004 ensimmäisellä studioalbumillaan Avaimet mun kulmille – siltä korvamadoksi on jäänyt erityisesti Avaimet mun kiesiin. Räppärin musiikillinen tyyli kehittyi levy levyltä ja sitä mukaa kasvoi myös megasuosio.

Cheek 2000-luvun puolessa välissä.

The Reason (Hoobastank)

Yhdysvaltalainen rock-yhtye Hoobastank nousi suosioon The Reason -kappaleellaan. Muita yhtä suuria hittejä bändillä ei sittemmin juuri tullutkaan.

Boulevard of Broken Dreams (Green Day)

Ysärillä maailmanmaineeseen noussut Green Day julkaisi American Idiot -albuminsa vuonna 2004 ja vakiinnutti asemansa punkin ohittamattomana supersuosikkina. Levyn suosituimpia kappaleita oli surumielinen Boulevard of Broken Dreams.

Ei saa surettaa (Maija Vilkkumaa)

”Ei saa surettaa, leikittäiskö prinsessaa?” alkaa Maija Vilkkumaan vuonna 2004 julkaistun kappaleen kertosäe. Muistatko yhä, mistä kappale kertoi?

Maija Vilkkumaa oli 30-vuotias vuonna 2004.

Aamun kuiskaus (Stella)

Joensuulaisen Stella-yhtyeen esikoisalbumi julkaistiin vuonna 2004. Albumilta löytyvä Aamun kuiskaus oli Piste-kappaleen ohella yhtyeen rakastetuimpia lauluja.

Yeah! (Usher)

Usherin suurin hitti on ollut vuonna 2004 julkaistu Yeah!. Kappaleella olivat mukana myös räppärit Lil Jon ja Ludacris. Tätä veivattiin yökerhojen tahmeilla tanssilattioilla!

Unconditional Love (Kwan)

Moni fanitti Kwania 2000-luvun alkupuoliskolla. Unconditional Love soi radiossa ahkerasti vuonna 2004. Kappaleen voi kenties kuulla tänä vuonna livenä, sillä Kwan tekee paluun keikkalavoille kesällä 2024.

Kwanin Mariko ja Tidjân vuonna 2004.

Dragostea Din Tei (O-Zone)

Eurodance-yhtye O-zonen kappaletta Dragostea din tei ei voinut olla kuulematta kesällä 2004. Kappale, jonka kertosäkeen ehkä muistat vieläkin, oli Romaniasta lähtenyt kesähitti ja soi lopulta ympäri Euroopan.

Elän vain kerran (Neljä ruusua)

”Jospa onkin niin, että elän vain kerran”, kuului Neljän ruusun hitti vuodelta 2004. Kymmenen vuotta myöhemmin kappaleen otti upeasti käsittelyyn Vain elämää -vieras Pauli Hanhiniemi.

X