Reseptit

Suolakuorikala ja sitruunakastike

Suolakuorikala tarjoillaan sitruunakastikkeella. Reseptissä voidaan käyttää siikaa tai lahnaa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kookas siika tai lahna
  • 2 valkuaista
  • 1 kg merisuolaa

täyte:

  • 1 tuore fenkoli

kastike:

  • 1 keltuainen
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 dl vettä
  • nippu tilliä
  • nippu ruohosipulia
  • sitruunan kuori
  • valkopippuria
  • pala suolakuorta
  • 2 rkl voita tai oliiviöljyä tai
  • 1 dl smetanaa

Valmistusohje

Perkaa kala. Hiero vatsaonteloon hiukan merisuolaa ja täytä vatsaontelo suikaleiksi leikatulla tuoreella fenkolilla. Jollei fenkolia ole tuoreena, täytä ontelo perunalohkoilla ja ripota mausteeksi aniksen tai fenkolin tai kuminan siemeniä.

Sekoita karkeaan merisuolaan valkuaiset ja levitä tahna kalan päälle uunivuokaan. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa kunnes suolakuori on paahtunut ja kala tuoksuu kypsältä. Murra kuori ja tarjoa kala sitruunakastikkeen kanssa.

Sitruunakastike:

Mittaa kattilaan keltuaiset, sitruunoista puserrettu mehu ja vesi. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten. Kun keltuainen sakeuttaa nesteen, ota kattila liedeltä.

Lisää voinokare, öljy tai smetana ja silppua kastikkeeseen yrtit, raasta mukaan sitruunan kuori ja lisää hiukan valkopippuria. Siru suolakuorta viimeistelee kastikkeen.

X