Reseptit

Supersämpylät

Supersämpylöiden taikinaan käytetään raejuustoa ja ne maistuvat hernekeiton kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1 prk raejuustoa
  • 1 rkl siirappia
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2-3 tl suolaa
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 8 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

 

Sekoita raejuusto veteen. Lisää mausteet, öljy ja kaurahiutaleisiin sekoitettu kuivahiiva. Lisää taikinaan sen verran jauhoja, että lopputulos on hieman tavallista sämpylätaikinaa löysempää. Alusta hyvin ja lisää lopuksi siemenet. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa kulhossa hetki ja ota sitten kahden lusikan avulla pellille pieniä, vapaamuotoisia sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota liinan alla ja voitele ne sitten vedellä. Ripottele pinnalle siemeniä.

Kypsennä sämpylät melko tummiksi 250-asteisessa uunissa. Paistoaika on noin 15 minuuttia.

X