Reseptit

Suppilovahveropiirakka

Muropohjainen suppilovahveropiirakka on klassikko, jota on saatava ainakin kerran syksyssä. Tarjoa piiras haaleana viinin kanssa tai vaikka kevyen kasviskeiton seurana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahveropiirakka, pohja:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja (1 dl voi olla ruisjauhoja)
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • runsas 1 l suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1-2 rkl hienonnettua ruukkutimjamia tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. mustapippuri-)
  • 2 dl ruokakermaa (17 %)
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Valmista taikina nyppimällä kylmä rasva ja jauhot sekä suola sekaisin ryynimäiseksi seokseksi. Taikinan voi myös tehdä monitoimikoneen terällä. Sekoita vesi lopuksi taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan (n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja pakastimeen siksi ajaksi, kun valmistelet täytteen.

2. Hienonna sipuli ja sienet. Paista sieniä öljyssä pannulla hetki, lisää sipuli ja timjami. Paista, kunnes sipuli on pehmeää.

3. Sekoita tuorejuusto kermaan, lisää joukkoon munat ja mausteet.

4. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Levitä puolet juustosta sekä sieniseos pohjan päälle. Lisää loput juustoraasteesta ja kaada päälle kerma-munaseos. Paista suppilovahveropiirakka uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Vinkki! Käytä piirakkaan mielellään vahvan makuista juustoraastetta, esim. Mustaleima emmentalia tai Västerbottenia.

Katso myös: Sieni-poropiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Paras sienipiirakka

X