Syksyherkku: marinoidut hedelmät
Tarjoa marinoitujen hedelmien kanssa pehmeää vaniljajäätelöä ja mureita pikkuleipiä.
Ainekset
- 4 tuoretta viikunaa
- 4 tummaa luumua
- 4 tuoretta aprikoosia
- kirsikoita
liemi:
- 3 dl vettä
- 1 appelsiinin mehu
- 4 rkl tummaa rommia
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 1 tähtianis
Valmistusohje
1. Mittaa vesi, rommi, appelsiinimehu ja sokeri tilavaan kattilaan. Lisää joukkoon tähtianis ja halkaistu vaniljatanko. Keitä lientä hiljalleen noin 15 minuuttia, mutta mielellään ei paljon kauemmin.
2. Halkaise hedelmät ja poista niistä kivet. Voit käyttää myös muita kauden mielihedelmiäsi. Kaada lämmin sokeriliemi hedelmien päälle ja anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia. Tämän jälkeen raikas syksyinen jälkiruoka on valmis tarjottavaksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous