Reseptit

Syksyherkku: marinoidut hedelmät

Tarjoa marinoitujen hedelmien kanssa pehmeää vaniljajäätelöä ja mureita pikkuleipiä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 tuoretta viikunaa
  • 4 tummaa luumua
  • 4 tuoretta aprikoosia
  • kirsikoita

liemi:

  • 3 dl vettä
  • 1 appelsiinin mehu
  • 4 rkl tummaa rommia
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tähtianis

Valmistusohje

 

1.  Mittaa vesi, rommi, appelsiinimehu ja sokeri tilavaan kattilaan. Lisää joukkoon tähtianis ja halkaistu vaniljatanko. Keitä lientä hiljalleen noin 15 minuuttia, mutta mielellään ei paljon kauemmin.

2. Halkaise hedelmät ja poista niistä kivet. Voit käyttää myös muita kauden mielihedelmiäsi. Kaada lämmin sokeriliemi hedelmien päälle ja anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia. Tämän jälkeen raikas syksyinen jälkiruoka on valmis tarjottavaksi.

X