Reseptit

Tapassimpukat

Tapassimpukat sopivat aterian alkuun tai pikkusyötäväksi tapaslautaselle. Maun kruunaa lisänä tarjottava punainen aioli.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tapassimpukat

  • 1 rs (500 g) kuorineen pakastettuja sinisimpukoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli
  • 2 dl vaalean leivän murusia
  • 3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

Punainen aioli

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl tomaattipyreetä tai chilikastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (1/4 tl savupaprikaa tai chilirouhetta)

Valmistusohje

1. Poista sulaneista simpukoista päällimmäinen kuoren puolikas ja irrota simpukka toisesta puolikkaasta. Levitä puolet kuorista uunivuokaan ja lisää jokaiseen kuoreen 1–2 simpukkaa.

2. Kuullota hienonnettua sipulia hetki öljyssä pannulla. Lisää leipämurut ja silputtu kinkku. Mausta savupaprikalla tai chilillä. Paista sekoitellen 4 minuuttia. Halkaise tomaatti, kaavi pois siemenet, leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita muruseokseen. Mausta kuorrute lehtipersiljalla ja raastetulla sitruunankuorella. Lusikoi täyte keoiksi simpukoiden päälle. Gratinoi tapassimpukat 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

3. Valmista punainen aioli sekoittamalla majoneesiin sitruunamehu, tomaattipyree ja raastettu valkosipulinkynsi. Lisää simpukoiden päälle nokare aiolia tai tarjoa se erikseen.

Katso myös: Gratinoidut simpukat

Katso myös Kotiliesi.fi: Yrttigratinoidut simpukat

X