Tapassimpukat
Tapassimpukat sopivat aterian alkuun tai pikkusyötäväksi tapaslautaselle. Maun kruunaa lisänä tarjottava punainen aioli.
Ainekset
Tapassimpukat
- 1 rs (500 g) kuorineen pakastettuja sinisimpukoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 salottisipuli
- 2 dl vaalean leivän murusia
- 3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
Punainen aioli
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl tomaattipyreetä tai chilikastiketta
- 1 valkosipulinkynsi
- (1/4 tl savupaprikaa tai chilirouhetta)
Valmistusohje
1. Poista sulaneista simpukoista päällimmäinen kuoren puolikas ja irrota simpukka toisesta puolikkaasta. Levitä puolet kuorista uunivuokaan ja lisää jokaiseen kuoreen 1–2 simpukkaa.
2. Kuullota hienonnettua sipulia hetki öljyssä pannulla. Lisää leipämurut ja silputtu kinkku. Mausta savupaprikalla tai chilillä. Paista sekoitellen 4 minuuttia. Halkaise tomaatti, kaavi pois siemenet, leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita muruseokseen. Mausta kuorrute lehtipersiljalla ja raastetulla sitruunankuorella. Lusikoi täyte keoiksi simpukoiden päälle. Gratinoi tapassimpukat 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
3. Valmista punainen aioli sekoittamalla majoneesiin sitruunamehu, tomaattipyree ja raastettu valkosipulinkynsi. Lisää simpukoiden päälle nokare aiolia tai tarjoa se erikseen.
Katso myös: Gratinoidut simpukat
Katso myös Kotiliesi.fi: Yrttigratinoidut simpukat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous