Reseptit

TeaHouse of Wehmaisin sitruuna-unikonsiemenskonssit

Juvalla sijaitsevan TeaHouse of Wehmaisin sitruuna-unikonsiemenskonssit paistetaan vasta asiakkaan tilauksesta. Niitä leivotaan sesonkiaikana satoja päivässä. Skonssit yhdistävät raikkaan sitruunaisen skonssin ja pehmeän täyteläisen kermatäytteen.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

TeaHouse of Wehmaisin sitruuna-unikonsiemenskonssit

  • 250 g maustamatonta jogurttia
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 31/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa

Voiteluun

  • 1 keltuainen

Lisäksi

  • 1 dl tomusokeria
  • 250 g hilloa
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna

Valmistusohje

TeaHouse of Wehmaisin sitruuna-unikonsiemenskonssit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kulhossa jogurtti, sulatettu voi, hunaja ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää jogurtin joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile pyöreiksi. Jätä väliin kohoamisvaraa. Voitele skonssit keltuaisella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kauniin kullanruskeita ja pohjasta painettaessa napakoita. Siivilöi päälle tomusokeria.

4. Tarjoa TeaHouse of Wehmaisin sitruuna-unikonsiemenskonssit löysäksi vatkatun kermavaahdon ja hillon kanssa. Tarjoa lisänä mausteista sitrusteetä.

TeaHouse of Wehmaisin sitruuna-unikonsiemenskonssit
TeaHouse of Wehmaisin sitruuna-unikonsiemenskonssit tarjotaan lämpiminä kermavaahdon kera.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 23/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Vadelma-valkosuklaaskonssit

X