12.9.2017

Teriyaki-omenalohi

Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Teriyakikastike karamellisoi omenaviipaleet makean suolaisiksi uunilohen pinnalle.

Ainekset

1 (700 g) kirjolohifilee
1 tl suolaa
2 omenaa
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl teriyakikastiketta

lisäksi:

1 dl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele päälle suola. Nosta lohi leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan.

2. Pese omenat, halkaise ja leikkaa lohkoiksi. Poista siemenkodat ja leikkaa omenalohkot edelleen ohuiksi viipaleiksi. Rouhi cashewpähkinät. Lado omenaviipaleet lohifileen päälle. Valuta päälle teriyakikastiketta. Ripottele pinnalle cashewpähkinärouhe.

3. Kypsennä lohta 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Valele lohen päälle muutaman kerran kypsentämisen aikana pellille valunutta teriyakikastiketta. Ripottele lohen päälle ennen tarjoilua tuoretta, hienonnettua korianteria. Tarjoile lisäksi keitettyä jasmiini- tai täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi