
Teriyaki-omenalohi
Teriyakikastike karamellisoi omenaviipaleet makean suolaisiksi uunilohen pinnalle.
Suolaisen makeat omenasiivut maustavat uunilohen uudeksi.
Ainekset
- 1 (700 g) kirjolohifilee
- 1 tl suolaa
- 2 omenaa
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl teriyakikastiketta
lisäksi:
- 1 dl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
1. Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele päälle suola. Nosta lohi leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan.
2. Pese omenat, halkaise ja leikkaa lohkoiksi. Poista siemenkodat ja leikkaa omenalohkot edelleen ohuiksi viipaleiksi. Rouhi cashewpähkinät. Lado omenaviipaleet lohifileen päälle. Valuta päälle teriyakikastiketta. Ripottele pinnalle cashewpähkinärouhe.
3. Kypsennä lohta 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Valele lohen päälle muutaman kerran kypsentämisen aikana pellille valunutta teriyakikastiketta. Ripottele lohen päälle ennen tarjoilua tuoretta, hienonnettua korianteria. Tarjoile lisäksi keitettyä jasmiini- tai täysjyväriisiä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous