Teriyakipossua ja kaalia
Klassinen possun ja kaalin yhdistelmä saa uutta potkua, kun maustat porsaan makean suolaisella teriyakikastikkeella ja kypsennät rinnalla isoiksi lohkoiksi leikatut kaalit, joihin jää hyvä purutuntuma.
Ainekset
Teriyakipossua ja kaalia:
- 1 (600-700 g) porsaan sisäfilee
- 3/4 tl suolaa
- 1 dl teriyakikastikessa
- 2 rkl hunajaa
- 1 pieni valkokaali
- 3/4 tl suolaa
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
1. Pyyhkäise sisäfileen pinta talouspaperilla kuivaksi. Ripottele päälle suolaa. Nosta sisäfilee tiiviisti suljettavaan pussiin. Mittaa päälle teriyakikastike ja hunaja. Anna marinoitua tunnin huoneenlämmössä tai nosta filee jääkaappiin marinoitumaan pidemmäksi aikaa. Ota sisäfilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
2. Pese valkokaali, poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja leikkaa neljäksi lohkoksi. Nosta kaalit uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle öljyä ja siirappia. Nosta kaalinlohkojen viereen sisäfilee.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Valele fileen pinnalle paistolientä kypsentämisen aikana muutaman kerran. Tarkista vielä sisäfileen sisälämpötila paistolämpömittarilla. Sopivan kypsän fileen sisälämpötila on 65–70-astetta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous