Reseptit

Teriyakipossua ja kaalia

Klassinen possun ja kaalin yhdistelmä saa uutta potkua, kun maustat porsaan makean suolaisella teriyakikastikkeella ja kypsennät rinnal­la isoiksi lohkoiksi leikatut kaalit, joihin jää hyvä purutuntuma.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Teriyakipossua ja kaalia:

  • 1 (600-700 g) porsaan sisäfilee
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 dl teriyakikastikessa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 pieni valkokaali
  • 3/4 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl siirappia

Valmistusohje

1. Pyyhkäise sisäfileen pinta talouspaperilla kuivaksi. Ripottele päälle suolaa. Nosta sisäfilee tiiviisti suljettavaan pussiin. Mittaa päälle teriyakikastike ja hunaja. Anna marinoitua tunnin huoneenlämmössä tai nosta filee jääkaappiin marinoitumaan pidemmäksi aikaa. Ota sisäfilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.

2. Pese valkokaali, poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja leikkaa neljäksi lohkoksi. Nosta kaalit uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle öljyä ja siirappia. Nosta kaalinlohkojen viereen sisäfilee.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Valele fileen pinnalle paistolientä kypsentämisen aikana muutaman kerran. Tarkista vielä sisäfileen sisälämpötila paistolämpömittarilla. Sopivan kypsän fileen sisälämpötila on 65–70-astetta.

X