Thaimaalainen häränfilee
Thaimausteinen häränfilee marinoidaan yön yli maustetahnalla siveltynä ja maustetaan paistamisen jälkeen raikkaalla limetti-chilikastikkeella. Lisukkeeksi sopivat jasmiiniriisi sekä vokatut ja rapeat marinoidut kasvikset.
Ainekset
- 700 g raakakypsytettyä härän sisä- tai ulkofileetä
Maustetahna:
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 1-2 chiliä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 sitruunaruohonvartta
- 1 rkl thaisoijaa
- 1 rkl seesamiöljyä
Lisäksi:
- 1 tl sormisuolaa
Kastike:
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 3 rkl limettimehua
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl thaisoijaa
- seesaminsiemeniä
- thaibasilikaa ja korianteria
Valmistusohje
1. Poista fileen pinnalta mahdolliset kalvot. Paloittele inkivääri, chilit, valkosipulinkynnet ja sitruunaruoho. Jauha ainekset tahnaksi teholeikkurilla. Lisää soija ja öljy. Sivele liha kauttaaltaan tahnalla. Pane liha muovipussiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
2. Pyyhi mausteseos pois lihan pinnalta. Ruskista liha joka puolelta tulikuumalla pannulla öljyssä. Mausta liha sormisuolalla ja työnnä lihaan lämpömittari. Kypsennä lihaa 150-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpö on 55 astetta. Ota liha pois uunista, peitä leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä. Anna levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.
3. Tee kastike lihan levätessä. Sekoita ainekset keskenään pienessä kattilassa. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Älä päästä kastiketta kiehuvan kuumaksi.
4. Viipaloi liha ja valuta päälle kastike niin, että sitä valuu myös lihasiivujen väliin. Lisää pinnalle seesaminsiemeniä ja silputtuja yrttejä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous