Reseptit

Thaimaalainen häränfilee

27.5.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Thaimausteinen häränfilee marinoidaan yön yli maustetahnalla siveltynä ja maustetaan paistamisen jälkeen raikkaalla limetti-chilikastikkeella. Lisukkeeksi sopivat jasmiiniriisi sekä vokatut ja rapeat marinoidut kasvikset.

Ainekset

700 g raakakypsytettyä härän sisä- tai ulkofileetä

Maustetahna:

3 cm:n pala inkivääriä
1-2 chiliä
3 valkosipulinkynttä
2 sitruunaruohonvartta
1 rkl thaisoijaa
1 rkl seesamiöljyä

Lisäksi:

1 tl sormisuolaa

Kastike:

2 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl limettimehua
1 1/2 rkl sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 rkl thaisoijaa
seesaminsiemeniä
thaibasilikaa ja korianteria

Valmistusohje

1. Poista fileen pinnalta mahdolliset kalvot. Paloittele inkivääri, chilit, valkosipulinkynnet ja sitruunaruoho. Jauha ainekset tahnaksi teholeikkurilla. Lisää soija ja öljy. Sivele liha kauttaaltaan tahnalla. Pane liha muovipussiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

2. Pyyhi mausteseos pois lihan pinnalta. Ruskista liha joka puolelta tulikuumalla pannulla öljyssä. Mausta liha sormisuolalla ja työnnä lihaan lämpömittari. Kypsennä lihaa 150-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpö on 55 astetta. Ota liha pois uunista, peitä leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä. Anna levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.

3. Tee kastike lihan levätessä. Sekoita ainekset keskenään pienessä kattilassa. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoitellen, kunnes sokeri liukenee. Älä päästä kastiketta kiehuvan kuumaksi.

4. Viipaloi liha ja valuta päälle kastike niin, että sitä valuu myös lihasiivujen väliin. Lisää pinnalle seesaminsiemeniä ja silputtuja yrttejä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *