Reseptit

Thaimaalainen kanakeitto

Thaimaalainen kanakeitto yhditää ihanalla tavalla suolaisen, makean, tulisen ja täyteläisen. Täydellinen makuilotulitus siis!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thaimaalainen kanakeitto

  • 2 rkl neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä
  • 1/2-1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 purjosipuli suikaloituna
  • 2 tl currytahnaa
  • 2 tlk (à 400 g) kookosmaitoa
  • n. 4 dl vettä
  • 400 g broilerin rintafileitä suikaleina
  • 2 punaista paprikaa suikaleina
  • 200 g parsakaalia paloiteltuna
  • 1-2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Thaimaalainen kanakeitto valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chili, purjo ja currytahna ja kuullota minuutin verran.

2. Lisää kookosmaito ja vesi ja kiehauta.

3. Lisää sitten broilerisuikaleet ja hauduta, niin että ne kypsyvät.

4. Lisää sitten paprikasuikaleet ja parsakaalit, limetin mehu ja raastettu kuori sekä suola ja mustapippuri.

5. Sekoita ja keitä pari minuuttia, niin että kasvikset kypsyvät. Tarkista maku.

6. Viimeistele thaimaalainen kanakeitto hienonnetulla kevätsipulilla.

thaimaalainen kana-kookoskeitto
Thaimaalainen kanakeitto on täydellinen talvipäivän keitto.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 6/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kanakeitto

X