Thaimaalainen kanakeitto
Thaimaalainen kanakeitto yhditää ihanalla tavalla suolaisen, makean, tulisen ja täyteläisen. Täydellinen makuilotulitus siis!
Ainekset
Thaimaalainen kanakeitto
- 2 rkl neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä
- 1/2-1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 1 purjosipuli suikaloituna
- 2 tl currytahnaa
- 2 tlk (à 400 g) kookosmaitoa
- n. 4 dl vettä
- 400 g broilerin rintafileitä suikaleina
- 2 punaista paprikaa suikaleina
- 200 g parsakaalia paloiteltuna
- 1-2 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Thaimaalainen kanakeitto valmistuu helposti näin:
1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chili, purjo ja currytahna ja kuullota minuutin verran.
2. Lisää kookosmaito ja vesi ja kiehauta.
3. Lisää sitten broilerisuikaleet ja hauduta, niin että ne kypsyvät.
4. Lisää sitten paprikasuikaleet ja parsakaalit, limetin mehu ja raastettu kuori sekä suola ja mustapippuri.
5. Sekoita ja keitä pari minuuttia, niin että kasvikset kypsyvät. Tarkista maku.
6. Viimeistele thaimaalainen kanakeitto hienonnetulla kevätsipulilla.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 6/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kanakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous