thaipyörykät
Thaimaalaiset lihapullat tehdään broilerin jauhelihasta. Tarjoa thaipyörykät vokkikasvisten kanssa.
Reseptit

Thaimaalaiset pyörykät

Thaimaalaiset lihapullat tehdään broilerin jauhelihasta. Tarjoa thaipyörykät vokkikasvisten kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g kananpojan jauhelihaa
  • 2 rkl thaichilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 limetin mehu
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1-2 raastettua valkosipulinkynttä
  • 5 dl kanalientä
  • 1/2 dl silputtua korianteria tai thaibasilikaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohje

1. Mittaa chilikastike, soija ja limettimehu kulhoon. Sekoita joukkoon muna. Lisää korppujauhot ja anna niiden turvota hetki. Sekoita inkivääri- ja valkosipuliraasteet, yrttisilppu, suola ja jauheliha korppujauhoseokseen. Mausta taikina mustapippurilla.

2. Pyörittele taikina pieniksi pyöryköiksi. Kuumenna kattilassa kanaliemi kiehuvaksi. Keitä pyörykät parissa erässä kypsiksi hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on noin 5 minuuttia.

3. Halutessasi voit ruskistaa pyörykät ennen tarjoamista öljyssä vokkipannulla. Silppua pinnalle korianteria tai basilikaa.

Aasialaisia pyöryköitä jauhelihasta ja kalasta:

aasialaiset lihapullat

Aasialaiset lihapullat

kofta korma -lihapyörykät

Kofta korma -lihapyörykät

aasialaiset lohipyörykät

Aasialaiset lohipyörykät

Kotiliesi.fi: Aasialaiset lihapullat

X