Reseptit

Thaimaalainen kala-simpukkapata

20.2.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ohjeen mukaan tehty thaipata on maultaan keskivoimakas. Jos pidät vahvemmista mauista, lisää chilitahnan määrää. Tarjoa padan kanssa jasmiiniriisiä tai esimerkiksi nuudeleita.

Ainekset

250 g katkaravunpyrstöjä
500 g pakastettuja sinisimpukoita
800 g kalafileetä (turskaa, lohta, ku­haa)
1 tl suolaa

Liemi:

3 sitruunaruohoa
2 rkl raastettua inkivääriä
2 punaista chiliä
1-2 limetin mehu ja raastettu kuori
2 valkosipulinkynttä
3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl öljyä
2 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
8 kaffirlimetinlehteä
2-3 tl kalakastiketta
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Pane katkaravut sulamaan siivi­lään. Ota simpukat sulamaan huo­neenlämpöön. Nypi kalafileistä pois ruodot. Leikkaa fileet isohkoiksi pa­loiksi. Mausta palat suolalla.

2. Hakkaa sitruunaruohovarsia rikki, jotta niistä irtoaa makua. Leikkaa varret kolmeen osaan. Raasta inki­vääri, silppua tai viipaloi chilit. Raas­ta limetistä kuori ja puserra mehu. Hienonna valkosipulit.

3. Kuumenna currytahnaa hetki öl­jyssä padassa, lisää chili, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna vielä hetki se­ koitellen ja kaada joukkoon kookos­ maito, murskaa sekaan kalaliemi­ kuutio. Lisää kaffirlimetinlehdet, sit­ruunaruoho, limettiraaste ja ­mehu sekä kalakastike. Keitä lientä hiljal­leen 5 minuuttia. Tarkista liemen ma­ku ja mausta tarvittaessa sokerilla, suolalla ja pippurilla.

4. Lisää kalapalat ja simpukat kuu­maan liemeen ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Nosta kattila pois levyltä, lisää katkaravut. Peitä kattila kannel­la ja anna makujen tekeytyä hetki. Silppua pinnalle korianteri.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme