Thaimaalainen kala-simpukkapata
Ohjeen mukaan tehty thaipata on maultaan keskivoimakas. Jos pidät vahvemmista mauista, lisää chilitahnan määrää. Tarjoa padan kanssa jasmiiniriisiä tai esimerkiksi nuudeleita.
Ainekset
- 250 g katkaravunpyrstöjä
- 500 g pakastettuja sinisimpukoita
- 800 g kalafileetä (turskaa, lohta, kuhaa)
- 1 tl suolaa
Liemi:
- 3 sitruunaruohoa
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 2 punaista chiliä
- 1-2 limetin mehu ja raastettu kuori
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl punaista currytahnaa
- 1 rkl öljyä
- 2 prk kookosmaitoa
- 1 kalaliemikuutio
- 8 kaffirlimetinlehteä
- 2-3 tl kalakastiketta
- ripaus sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- 1 ruukku korianteria
Valmistusohje
1. Pane katkaravut sulamaan siivilään. Ota simpukat sulamaan huoneenlämpöön. Nypi kalafileistä pois ruodot. Leikkaa fileet isohkoiksi paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Hakkaa sitruunaruohovarsia rikki, jotta niistä irtoaa makua. Leikkaa varret kolmeen osaan. Raasta inkivääri, silppua tai viipaloi chilit. Raasta limetistä kuori ja puserra mehu. Hienonna valkosipulit.
3. Kuumenna currytahnaa hetki öljyssä padassa, lisää chili, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna vielä hetki se koitellen ja kaada joukkoon kookos maito, murskaa sekaan kalaliemi kuutio. Lisää kaffirlimetinlehdet, sitruunaruoho, limettiraaste ja mehu sekä kalakastike. Keitä lientä hiljalleen 5 minuuttia. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa sokerilla, suolalla ja pippurilla.
4. Lisää kalapalat ja simpukat kuumaan liemeen ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Nosta kattila pois levyltä, lisää katkaravut. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Silppua pinnalle korianteri.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous