Reseptit

Thaimaalainen kala-simpukkapata

Ohjeen mukaan tehty thaipata on maultaan keskivoimakas. Jos pidät vahvemmista mauista, lisää chilitahnan määrää. Tarjoa padan kanssa jasmiiniriisiä tai esimerkiksi nuudeleita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g katkaravunpyrstöjä
  • 500 g pakastettuja sinisimpukoita
  • 800 g kalafileetä (turskaa, lohta, ku­haa)
  • 1 tl suolaa

Liemi:

  • 3 sitruunaruohoa
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 punaista chiliä
  • 1-2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 prk kookosmaitoa
  • 1 kalaliemikuutio
  • 8 kaffirlimetinlehteä
  • 2-3 tl kalakastiketta
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Pane katkaravut sulamaan siivi­lään. Ota simpukat sulamaan huo­neenlämpöön. Nypi kalafileistä pois ruodot. Leikkaa fileet isohkoiksi pa­loiksi. Mausta palat suolalla.

2. Hakkaa sitruunaruohovarsia rikki, jotta niistä irtoaa makua. Leikkaa varret kolmeen osaan. Raasta inki­vääri, silppua tai viipaloi chilit. Raas­ta limetistä kuori ja puserra mehu. Hienonna valkosipulit.

3. Kuumenna currytahnaa hetki öl­jyssä padassa, lisää chili, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna vielä hetki se­ koitellen ja kaada joukkoon kookos­ maito, murskaa sekaan kalaliemi­ kuutio. Lisää kaffirlimetinlehdet, sit­ruunaruoho, limettiraaste ja ­mehu sekä kalakastike. Keitä lientä hiljal­leen 5 minuuttia. Tarkista liemen ma­ku ja mausta tarvittaessa sokerilla, suolalla ja pippurilla.

4. Lisää kalapalat ja simpukat kuu­maan liemeen ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Nosta kattila pois levyltä, lisää katkaravut. Peitä kattila kannel­la ja anna makujen tekeytyä hetki. Silppua pinnalle korianteri.

X