Reseptit

Tiikerimuffinit

Tiikerikakusta inspiraationsa saaneet tiikerimuffinit kuorrutetaan suklaisella Nutella-tuorejuustokuorrutteella.

Teksti:
SUVI RÛSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tiikerimuffinit

  • 200 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa tai kermaa

Suklaaraidat

  • 1/3 kakkutaikinasta
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl huoneenlämpöistä Nutellaa

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita pienemmän taikinan joukkoon kaakaojauhe. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

4. Levitä paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Nostele vuokiin puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi vaalean taikinan päälle suklaataikinaa ja päällimmäiseksi taas vaaleaa kakkutaikinaa. Nostele veitsellä taikinakerroksia ylöspäin vuoan pohjasta alkaen. Tasoita lopuksi muffinien pinta.

5. Kypsennä tiikerimuffinit uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

6. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri vatkaimella tasaiseksi. Lusikoi joukkoon Nutellaa ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Lusikoi kuorrutus pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle.

Vinkki! Kun sekoitat kuorrutusta vain kevyesti lusikalla nostellen Nutellan lisäämisen jälkeen, pursotettaessa kuorrutuksesta tulee hauskasti raidallinen. 

Katso myös: Salmiakkimuffinit

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamuffinit marsala-kahvikreemillä

X