Tillillä maustetut ravut
Ainekset
- 60 suomaista jokirapua
keitinliemi
- 10 l vettä
- 350 g karkeaa merisuolaa
- 10 palaa sokeria
- 2 punttia kruunutilliä
Valmistusohje
Tillillä maustetut ravut on näyttävä ja sitäkin maittavampi ruoka.
1. Tarkista, että ravut ovat elossa ja pese ne huolella. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä ehkäisee saksien irtoamisen.
2. Lisää kiehuvaan veteen suola, sokeri ja yksi tillipuntti. Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä kolme minuuttia siitä, kun vesi on alkanut uudelleen kiehua.
3. Nosta ravut varovasti astiaan ja kaada keitinliemi rapujen päälle. Poista kiehunut tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon. Jäähdytä ravut jääkaapissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile seuraavana päivänä paahtoleivän ja tillisilpun kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous