Reseptit

Tillillä maustetut ravut

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 60 suomaista jokirapua

keitinliemi

  • 10 l vettä
  • 350 g karkeaa merisuolaa
  • 10 palaa sokeria
  • 2 punttia kruunutilliä

Valmistusohje

Tillillä maustetut ravut on näyttävä ja sitäkin maittavampi ruoka.

1. Tarkista, että ravut ovat elossa ja pese ne huolella. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä ehkäisee saksien irtoamisen.

2. Lisää kiehuvaan veteen suola, sokeri ja yksi tillipuntti. Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä kolme minuuttia siitä, kun vesi on alkanut uudelleen kiehua.

3. Nosta ravut varovasti astiaan ja kaada keitinliemi rapujen päälle. Poista kiehunut tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon. Jäähdytä ravut jääkaapissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile seuraavana päivänä paahtoleivän ja tillisilpun kanssa.

X