Reseptit

Tiramisukääretorttu

Klassinen, marsalaviinistä ja kahvista makunsa saava tiramisukääretorttu sopii vaikka jälkiruoaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

9

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tiramisutäyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl marsalaviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1dl kirsikkahilloa

Pinnalle

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

Tiramisukääretorttu tehdään helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilänläpimunavaahdonjoukkoonvarovasti taikinaa nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.

2. Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen päälle hieman hienoasokeria. Kumoa lämmin torttupohja sokeroidulle paperille paistopinta edellä. Poista paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä puolisen tuntia.

3. Mittaa kulhoon mascarpone, tomusokeri, pikakahvijauhe, vaniljasokeri ja marsalaviini. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto mascarponeseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

4. Levitä pohjalevyn päälle kirsikkahilloa. Levitä päälle tiramisutäyte. Kääräise rullalle ja paketoi kääretorttu tuorekelmun sisälle. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. Siivilöi kääretortun pinnalle ennen tarjoilua runsaasti kaakaojauhetta. Tarjoa tiramisukääretorttu hyvän kahvin siivittämänä.

Kun suu halajaa tiramisua: 

tiramisu

Tiramisu-jälkiruoka

limoncellotiramisu

Limoncellotiramisu

mansikkatiramisu

Mansikkatiramisu maistuu kesälle

Katso myös Kotiliesi.fi: Taatelitiramisu

X